Raad van Advies

Het doel van onze Raad van Advies is om K9 NOSE te helpen nieuwe inzichten en adviezen te krijgen om (zakelijke) problemen op te lossen of nieuwe kansen te verkennen door robuuste, hoogwaardige gesprekken te stimuleren.  De rol van deze adviesraad is niet om beslissingen te nemen, maar eerder om actuele kennis, kritisch denken en analyse te bieden om het vertrouwen van de besluitvormers die het bedrijf K9 NOSE vertegenwoordigen te vergroten.

Leden van de Raad van Advies

Jens Frank

Jens Frank

Jens Frank van het Scandinavian Working Dog Institute (SWDI) leidt geleiders en hulphonden op, voornamelijk van politie en defensie. Hij heeft daarnaast een positie als universitair professor aan de Zweedse Universiteit voor Landbouwwetenschappen en is verantwoordelijk voor, en werkt als hondengeleider in het Zweedse overheidsprogramma voor hulphonden dat wordt gebruikt bij het beheer van grote carnivoren (beren, wolven en lynxen).

Marjoleine van Doorn

Marjoleine van Doorn

Marjoleine van Doorn werkte als docent Scheikunde en Biologie. In 1991 maakte ze kennis met SAR tijdens een trainingsweek in Oostenrijk. Ze was zo onder de indruk van het werk van de honden en de samenwerking tussen geleider en hond, dat haar passie voor het werken met honden ontstond. Sindsdien is ze actief als SAR hondengeleider en later als instructeur bij de Rescue Dogs Emergency Service Holland (RHH). Marjoleine heeft verschillende honden getraind voor de IRO (International Rescue Dog Organization). Met de RHH is ze onder andere vaak naar binnen- en buitenlandse uitzendingen geweest. Haar eerste honden waren labradors, later stapte ze over op de Flatcoated Retriever. In 1999 begon Marjoleine als instructeur in het discipline van de migrantendetectiehonden. Deze honden zijn op zoek naar verstekelingen op een veerboot. Sinds 2012 is ze fulltime speurhondengeleider voor migrantendetectiehonden en sinds 2017 is ze ook detectiehondengeleider. Met haar narcoticahonden werkt ze op scholen, psychiatrische instellingen, TBS-klinieken etc. Marjoleine is eigenaar van Vado Trail. Haar visie: Een goede motivatie bij de hond is essentieel. Wees daarom eerlijk tegen je hond, zet kleine stapjes in je training, wees kritisch op jezelf, stel realistische doelen en durf stappen terug te doen.

Jimmy Deros

Jimmy Deros

"Het begon allemaal in 2008 toen ik besloot om mijn eerste eigen hond te nemen. We hadden honden in het gezin waarin ik opgroeide, maar deze zou van mijzelf zijn. Ik ben eigenlijk twee jaar voordat ik de juiste hond vond voor mij begonnen met het trainen van honden bij een trainingsclub. Ik heb ongeveer 5 jaar als K9-handler bij een beveiligingsbedrijf gewerkt waar we naar plaatsen reden waar inbraakalarmen af waren gegaan en veiligheidscontroles deden bij bedrijven en onroerend goed. Later vond ik mijn passie in de detectie en heb ik twee 1-jarige cursussen gedaan bij een lokaal bedrijf in detectie. Toen heb ik ook de 1-jarige cursus detectie van de SWDI gedaan. Op dit moment doe ik de Master Trainer Course van de SWDI wat ik erg leuk vind! Ik ben de oprichter en eigenaar van Sweden K9 Dog Training, waar we cursussen geven en op het punt staan een K9-groep op te starten voor operationeel werk. Ik ben echt vereerd om deel uit te maken van deze raad van advies."

Corinde Bults

Corinde Bults

Corinde traint al van jongs af aan dieren. Via het KNPV hondensportprogramma kwam ze in contact met het Speurhonden Opleidingsinstituut van de Nederlandse Politie genaamd de SSD (Tracking & Trailing dogs and Specialist Animals) en ging daar aan de slag, waarbij ze eerst honden opleidde tot operationele Politie K9's binnen diverse disciplines geurdetectie, identificatieopstellingen en tracking. Tegelijkertijd werkte zij als instructeur voor nieuwe politie K9 Handlers binnen deze disciplines en in Explosieven- en Narcotica Detectie. Corinde heeft ook geholpen bij het ontwikkelen van verschillende detectieprojecten. Sinds 2006 werkt ze met alle soorten gespecialiseerde detectiehonden en hun handlers. In haar werk als politie K9-instructeur zoekt Corinde de verbinding tussen 'training' en de 'operationele' kant van het vak. Dit kennen we ook wel als Scenario Based Training.

Patrick Peterson

Patrick Peterson

Patrick Petersen werkt als professionele patrouillehondeninstructeur voor de Nationale Politie. Hij begon zijn hondentrainingscarrière in 1999 binnen de KNPV. Vanaf dat moment werd hij in 2001 professioneel k9 patrouillehondengeleider bij de Nationale Politie. In die periode werd hij ook aangewezen als nationale pakwerker voor patrouillehonden voor de politie. In 2008 veranderde hij zijn carrière en werd hij fulltime instructeur voor de patrouillehonden. Vanwege zijn passie voor het trainen van honden en handlers, begon hij jaarlijkse seminars te geven in Michigan (VS) en was hij gastinstructeur voor de Joint Operation Unit Dog Section voor de politie van Birmingham (Engeland). Patrick heeft talloze pups opgeleid tot patrouillehonden voor nationale en internationale wetshandhavingsafdelingen en is een van de initiatiefnemers voor het jonge-hondenprogramma van de politie. Hij heeft een jaar lang deelgenomen aan een puppy ontwikkelingstraining onder leiding van Dick Staal. Omdat hij meer wilde weten over de theorie achter hondentraining is hij cursussen gaan volgen zoals basis KNVP dressuur, masterclass coach KNVP en behaalde hij dit jaar met succes een certificaat als kynologisch instructeur. Daarnaast is hij gastdocent aan de animal trainers academy van Toinnie Lukken. Hij is ervan overtuigd dat er een groot verschil is tussen een sporthond en een operationele werkhond. In de afgelopen jaren raakte Patrick geïnteresseerd in detectiewerk en hoe hij de principes die hier gebruikt worden kan integreren in het zoekwerk van patrouillehonden, dus begon hij uit te reiken naar K9 Nose en naar de methode van de SWDI door Jens Frank. In 2021 startte Patrick zijn eigen bedrijf genaamd Workingdogconsultancy.com waarin hij trainingen en lezingen aanbiedt voor landen zowel binnen als buiten Nederland zoals de VS, Engeland en Jordanië. Workingdogconsultancy.com biedt seminars voor de operationele werkhond op het gebied van bijtwerk, theoretische instructies, hoge stressscenario's, lokwerk en andere technieken. Patrick is altijd nieuwsgierig naar wat er in de hondenwereld gebeurt en wil zijn kennis uitbreiden door te proberen bruggen te slaan tussen verschillende mensen in het werkveld. Patrick's belangrijkste doel is om mensen te helpen begrijpen hoe een werkhond werkt en denkt door moderne leerprincipes te gebruiken en te benadrukken dat handler en hond als team moeten worden getraind. Patrick houdt ervan om de wereld rond te reizen en verschillende professionals te ontmoeten en met hen te trainen.

Esther Klok

Esther Klok

Dieren zijn een groot deel van mijn leven. Al 26 jaar ben ik veterinair technicus bij dierenkliniek Winsum. In 2008 had ik de eer om Nederlands veterinair technicus van het jaar te worden. Naast mijn bijna fulltime baan bij de dierenkliniek, zit ik samen met mijn vriend al 9 jaar in het Nederlandse team Koetsrijden. Het mooie is dat ik de kennis die ik uit mijn werk haal kan gebruiken en implementeren in deze sport. De gezondheid van het paard is fundamenteel voor de sport (dat geldt voor elk dier dat je gebruikt en traint.) We hebben meegedaan met 5 wereldkampioenschappen en met het nationale team een gouden medaille gewonnen. Daarnaast zijn we individueel wereldkampioen in de kegels. Hoe het mogelijk is dat ik tijd over heb weet ik niet, maar ik run ook mijn eigen bedrijf; Improve On the Move. Omdat ik graag mensen train en opleid, reis ik hiervoor de hele wereld over. Het mooie is dat dit mij ook veel kansen geeft om mezelf nieuwe vaardigheden aan te leren van geweldig interessante mensen. In de VS leerde ik over Fear Free werken en dat is nu een groot deel van mijn leven. Het geeft dieren en mensen de kans om samen meer plezier en minder stress te hebben. https://www.improveonthemove.nl/

E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn